Warning: Use of undefined constant template_directory - assumed 'template_directory' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rarm0401/public_html/woodworking.ro/blog/wp-content/themes/unsleepable/single.php on line 7

Lada de scule

Fiecare proiect realizat cu mainile tale in atelier este cu totul aparte. Fiecare piesa de mobilier are particularitatile ei, lemne de esente diferite, noi idei de usi sau muluiri pe care nu le-ai mai realizat pana acum, fac ca munca sa fie o adevarata placere.
Cand lucrezi la un proiect pentru atelierul tau, lucrurile au alt parfum: e ca si cum ai construi o noua unealta, o noua jucarie pentru terenul tau de joaca, etuziasmul este chiar mai mai mare.
Stapanit de acest entuziasm am construit in ultimele zile o lada de scule. Ideea de lada de scule nu mi-a suras de la inceput, eram aproape ferm convins ca este o  adevarata prostie sa iti amesteci unelte intr-o lada, si sa te si apleci incontinu dupa ele. O parte din aceasta teorie a mea sta inca in picioare. Consider ca cele mai utilizate unelte cum ar fi rindelele de banc, daltile sau instrumentele de masura ar trebui sa stea aproape de bancul de lucru intr-un dulapior sau pe niste polite in functie de preferinte si de posibilitatile fiecaruia. Cum dulapul din apropierea bancului nu poate sa contina toate uneltele de care are nevoie un mester tamplar lada de scule este totusi un instrument de mare trebuinta.
Odata constrita, lada si-a dovedit si mai mult calitatile ei, pe cere eu le priveam cu atata scepticism. Este foare bine sa o inzestrzi cu roti, te ajuta sa o duci la locul faptei si astfel uneltele sunt mult mai aproape de tine  iar daca o organizezi bine in interior, spatiul ei poate fi folosit la maxim fara ca uneltele sa se loveasca unele de altele.

 Noua mea jucarie are dimensiuni relativ reduse fiind doar de 60/40 dar este suficiet de mare sa inghita in burta ei cateva rindele pentru muluri, rindele de nut, de tablii si coarba, alaturi de o sumedenie de burghie si alte unelte ce stateau aruncate prin te miri ce colturi.

 

In ciuda gandurilor mele mai putin pozitive la adresa lazilor de scule acestea se dovedesc clar a fi una dintre cele mai bune variante de depozitarea uneltelor, aici fiind bine organizate si ferite de praf, umiditate si alti factori ce le pot deteriora.
Cu speranta ca acest mic proiect va starnit dorinta de a intra in atelier va urez succese!

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 8.7/10 (7 votes cast)
Lada de scule, 8.7 out of 10 based on 7 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Lada de scule”

 1. vlad says:

  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/rarm0401/public_html/woodworking.ro/blog/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 693

  Multumesc pentru comentariu! Ma bucur ca iti place!
  Nu am fost chiar asa de traditionalist, am vopsit-o cu o lazura pe baza de apa. A fost mult mai la indemana asa.
  Iar in interior am folosit un ulei pt lemn. (e frumos ca miroase a terebentina cand o deschizi 🙂 )

  VA:F [1.9.1_1087]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 2. Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/rarm0401/public_html/woodworking.ro/blog/wp-content/plugins/gd-star-rating/code/blg/frontend.php on line 693

  Felicitari pentru lada de scule! Si eu una din asta in plan cam de multisor…
  Cu ce ai vopsit-o pe exterior? Traditional se vopseau cu “milk-paint” din cate stiu…

  VA:F [1.9.1_1087]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply

 • arhivă

 • .