Warning: Use of undefined constant template_directory - assumed 'template_directory' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rarm0401/public_html/woodworking.ro/blog/wp-content/themes/unsleepable/single.php on line 7

Slefuirea cu ajutorul unor masini cu banda si disc abrazive

Utilizarea modelelor de masini de slefuit cu banda si disc pentru slefuirea pieselor din lemn este intalnita frecvent, mai ales in atelierele amatorilor in prelucrarea lemnului, precum si in unele mici ateliere de productie.

Utilizarea unor astfel de masini de slefuit este raspandita datorita numeroaselor posibilitati de slefuire pe care le ofera, precum si a costurilor relativ reduse de achizitie.

Majoritatea acestor modele de masini de slefuit cu banda si disc ofera posibilitati de slefuire cu ajutorul benzii abrazive orientate pe orizontala si verticala, precum si slefuirea cu ajutorul discului abraziv.

Slefuirea pe orizontala si verticala

Banda de slefuire al unei masini de slefuit cu banda si disc poate fi utilizata atat in pozitie orizontala, cat si verticala in functie de necesitatile de slefuire.

Trecerea de la o pozitie de lucru a bratului la alta se realizeaza, de obicei, foarte simplu, cu ajutorul unui maner cu dispozitiv de fixare cu excentric.

1

Slefuirea pe suprafata benzii abrazive

Atunci cand se slefuiesc suprafete plate de lemn cu pe suprafata benzii abrazive a unei masini de slefuit, se pozitioneaza piesa de lucru contra limitatorului si se preseaza piesa cu atentie pe banda abraziva.

Presiunea aplicata asupra piesei de prelucrat trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite preluarea materialului, dar nu excesiva.

2

Slefuirea pieselor curbe pe suprafata benzii abrazive

Cu ajutorul unei masini de slefuit cu banda si disc pot fi slefuite piese curbe pe partea interioara cu ajutorul benzii abrazive.

In acest caz, se utilizeaza intotdeauna rola de la capatul mesei benzii cu care sunt prevazute aceste masini de slefuit.

Piesa de prelucrat se pozitioneaza cu fermitate pe rola tinand degetele departe de banda abraziva si se preseaza piesa curbata pe rola miscand-o inainte si inapoi.

3

Slefuirea pieselor curbe pe exterior cu ajutorul discului abraziv

Piesele curbe pe exterior pot fi slefuit cu aceste masini de slefuit cu ajutorul discului abraziv.

Acestea sutn slefuite prin miscarea piesei pe discul abraziv din partea stanga spre centru.

Se preseaza piesa cu fermitate pe discul abraziv folosind ca punct fix masa de lucru.

4

Slefuirea cu ajutorul riglei paralele pe discul abraziv

Rigla paralela poate fi utilizata pe masa de lucru a discului abraziv asa cum este prezentat in figura urmatoare.

Rigla paralela in cazul unei astfel de masini de slefuit poate fi reglata, de obicei, la unghi in orice parte, prin slabirea unui surubul si reglarea capatului paralelei la unghiul dorit.

5

Slefuirea pieselor de dimensiuni mici utilizand rigla paralela

Pentru slefuirea pieselor de dimensiuni mici se recomanda utilizarea riglei paralele.

In acest caz, piesa de prelucrat se pozitioneaza intotdeauna in partea stanga a discului abraziv si se asigura o fixare ferma a acesteia pe masa de lucru.

Posibilitatile de prelucrare cu ajutorul unei masini de slefuit cu banda si disc prezentate mai sus sunt doar cateva dintre aplicatiile care pot fi realizate cu ajutorul unui astfel de echipament si nu limiteaza mesterul in prelucrarea lemnului doar la acestea.

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 9.5/10 (6 votes cast)
Slefuirea cu ajutorul unor masini cu banda si disc abrazive, 9.5 out of 10 based on 6 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

  • arhivă

  • .