Warning: Use of undefined constant template_directory - assumed 'template_directory' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rarm0401/public_html/woodworking.ro/blog/wp-content/themes/unsleepable/page.php on line 7

Japoneze

Mestesugul forjarii traditionale a uneltelor de dulgherie in Japonia:

Get the Flash Player to see this content.

Forjarea unui ciocan (genno) cu fete laminate cu otel. Fetele trebuie sa fie nici prea tari sa se ciobeasca la utilizare si nici prea moi incat sa ramana urme si adancituri. Corpul este fier moale cu proprietatea de a absorbi vibratiile daunatoare articulatiilor mainii.

Get the Flash Player to see this content.

Forjarea unei lame de rindea (kanna) manuala. Corpul de lemn (numit “dai”) este confectionat pentru a se potrivi perfect cu forma unica a fiecarei lame de rindea confectionata manual.

Get the Flash Player to see this content.

Forjarea unui grup de fierastraie manuale de dulgher (nokogiri).

Get the Flash Player to see this content.

Forjarea unui fierastrau de dulgherie pentru constructia de temple. Incepand de la producerea otelului Tamahagane pana la produsul finit, toate etapele sunt manuale, fara interventia masinilor. Aceasta este o cerinta impusa de cultul Shinto.

Maestrul daiya (confectionarea corpului de lemn al unei rindele traditionale japoneze) Inomoto invitat la Scoala Shizutani in Massachusetts:

Get the Flash Player to see this content.

Disclaimer: filmuletele astea sunt luate de pe net prin aprilie 2008. De atunci au disparut de acolo. Daca aveti informatii ca prin aceasta postare s-ar produce daune cuiva prin incalcare de copyright va rugam sa ne anuntati. Speram sa va placa si totusi sa ramana pe acest site.

Patric.

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 9.2/10 (32 votes cast)
Japoneze, 9.2 out of 10 based on 32 ratings