Warning: Use of undefined constant template_directory - assumed 'template_directory' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home3/rarm0401/public_html/woodworking.ro/blog/wp-content/themes/unsleepable/single.php on line 7

Utilizarea ferăstraielor de traforaj pentru operațiuni de decupare

Pentru realizarea diferitelor operatiuni de decupare meseriasii in prelucrarea lemnului utilizeaza ferastraie pentru traforaj. Acestea sunt special concepute pentru realizarea operatiunilor de decupare, fiind dotate cu panze de debitare foarte subtiri si inguste ce faciliteaza debitarea diferitelor forme, inclusiv a celor curbe sau a celor situate in interiorul piesei de prelucrat, intr-o maniera destul de simpla.

Pentru realizarea diferitelor piese, multi dintre cei pasionati de traforaj creeaza sau descarca sabloane de pe diferite site-uri sau bloguri de specialitate pe care le decupeaza cu ajutorul ferastraului pentru traforaj.

fierastrau_traforaj_1

Utilizarea ferastraielor de traforaj pentru realizarea decuparii diferitelor piese necesita o atenta pregatire a materialului si a fomelor ce trebuie debitate.

Operarea ferastraielor pentru traforaj presupune impingerea piesei de prelucrat cu ambele maini fara a aplica o forta prea mare asupra panzei de debitare. Piesa de prelucrat trebuie ghidata cu usurinta spre panza deoarece dintii acesteia taie doar la coborare.

Pentru o utilizare indelungata a consumabilelor, se recomanda alegerea corespunzatoare a panzelor in functie de materialul ce trebuie prelucrat.

In cazul utilizarii ferastraielor de traforaj pentru debitarea materialului pe partea exterioara, operatiunea se realizeaza prin impingerea usoara a piesei de prelucrat spre panza si intoarcerea ei in acelasi timp.

fierastrau_traforaj_2

Pentru realizarea de debitari in interiorul piesei de prelucrat, se indeparteaza panza ferastraului, se pozitioneaza piesa de prelucrat pe masa de lucru dupa ce s-a realizat o decupare in interiorul acesteia.

fierastrau_traforaj_3

Se instaleaza panza prin orificiul realizat,se ajusteaza piciorul presor si se tensioneaza panza. In acest moment ferastraul poate fi pornit si operatiunea inceputa.

Dupa finalizarea operatiunii de debitare se indeparteaza panza si se scoate piesa prelucrata.

In cazul in care se doreste decuparea pieselor suprapuse, practica recomanda fixarea acestora cu ajutorul unor benzi pentru a nu permite deplasarea lor individuala sau alunecarea.

fierastrau_traforaj_4

In cazul debitarii pieselor rotunde, panza are tendinta de a se rasuci. Pentru obtinerea decuparii dorite in conditii de siguranta se recomanda o atentie sporita si tinerea cu fermitate a piesei sau utilizarea unei menghine in V.

Utilizarea ferastraielor de traforaj pentru operatiuni de decupare a luat o amploare foarte mare, inclusiv printre utilizatorii amatori, unele dintre lucrarile realizate cu ajutorul acestora fiind adevarate opere de arta.

Unii meseriasi in prelucrarea lemnului au dezvoltat o adevarata pasiune pentru traforaj, aparand chiar si comunitati ale acestora unde sunt impartasite idei si sfaturi.

VN:F [1.9.1_1087]
Rating: 9.9/10 (7 votes cast)
Utilizarea ferăstraielor de traforaj pentru operațiuni de decupare, 9.9 out of 10 based on 7 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

  • arhivă

  • .